Rehberli Servisi

OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİMİZ

Psikojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları zorlukları problem haline dönüşmeden çözmeye yardımcı olmayı, kendilerini gerçekleştirmelerini, kendilerini tanımalarını,topluma uyum sağlama becerisi kazanmalarını,sağlıklı ve etkili iletişim becerilerine sahip olmalarını, meslek seçiminde doğru adımlar atmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri eğitim sürecindeki bütün öğrencileri kapsamaktdır.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi hizmetlerini sunarken bazı ilkelere uyar. Bu ilkeler;

• Gizlilik
  • Gönüllülük
  • Saygı
  • Bireysel farklılıklara saygı
  • İşbirliği vb.dir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisine Başvuru

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Servisi eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir.Verilen hizmetin daha etkili ve planlı olabilmesi için önceden randevu olmak önemlidir. Hafta içi hergün 09:00-15:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Okulumuzda bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisine ihtiyaç duyduğunuz her konuda başvuruda bulunabilirsiniz. Bu konulardan bazıları şunlardır:

• Okula uyum(oryantasyon)
  • Sınav kaygısı
  • Kimseye anlatamadığınız ama biriyle paylaşmak istediğiniz duygu ve düşünceler
  • Topluluk karşısında konuşamama(sosyal fobi)
  • Aile ve arkadaşlık ilişkilerindeki iletişim problemleri
  • Hedef belirleme ve meslek seçimi
  • Karar verme süreçleri hakkında bilgi verme
  • Zamanı yönetimi
  • Test çözme teknikleri
  • Başarısızlığın nedenlerini bulma
  • Özgüven geliştirici çalışmalar yapma
  • Hayır diyebilme becerisi kazanma
  • Atılganlık becerisi vb.dir.

***Hayatın her anındaki mutluluğu tatmanınız ve hayata pozitif bakmanız dileğiyle...

Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 16.06.2020 15:56 - Görüntülenme: 324