T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ÇALDIRAN - Çaldıran Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

Yiyecek içecek hizmetleri bölümü

Okulumuzda Bilişim teknolojileri ve Yiyecek içecek Hizmetleri bölümleri bulunmaktadır. Yiyecek içecek hizmetleri bölümü olarak okulumuzda 2015 yılından bu yana eğitim verilmektedir. Bölümümüz için yeterli kadromuz var. Derslerimiz hem teorik hem de uygulamalı olarak verilmektedir. 9. Sınıftan sonra bu bölümü tercih eden öğrencilerimiz yiyecek içecek hizmetleri için gerekli bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olmaktadır.

10. Sınıfta öğrencilerimiz Servis Hazırlıkları dersini haftada 4 saat görmektedir. Temel yiyecek üretimi dersini 6 saat görmektedirler. Ayrıca Mesleki Yabacı dil dersini de haftada 4 saat görmektedirler.

11. Sınıfta öğrencilerimiz Mutfak uygulamaları  dersini haftada 8 saat görmektedirler. Türk Mutfağı dersini 6 saat ve Tatlı Yapım tekniklerini 4 saat görmektedirler. Bu derslerin eğitimi çoğunlukla atölyelerde verilmektedir.

12. Sınıfta öğrencilerimiz 24 saatlik İşletmelerde Beceri Eğitimi dersini görmektedirler. Bu derste gerekli mesleki eğitimin yanında üniversite sınavına hazırlandıkları için kültür derslerini tekrar çalışmalarına izin verilmektedir.

Ayrıca yapmak zorunda oldukları staj eğitimi ise okulda verilmektedir. Ilçenin şartları ve yetersiz işletmeden dolayı staj eğitimleri okuldaki öğretmenlerimizin gözetiminde verilmektedir.

Bu bölümü bitirdikten sonra gerekli bilgi ve tecrübeye sahip öğrencilerimiz İş yeri Açma Belgesini aldıkları için kendi iş yerlerini açabilirler. Ayrıca turizm sektöründe servis, mutfak gibi bölümlerde iş imkanına sahip olabilirler. Üniversite eğitimlerini yine bu bölüm üzerinden tamamlamayı düşünen öğrencilerimiz Gastronomi, Turizm Fakültelerinin tüm bölümlerinde zorlanmadan eğitimlerini tamamlayabilirler.

Gelişen dünyada her sektör gibi turizm sektörü, yiyecek içecek sektörü de gelişmekte ve değişmektedir. Bu değişimlere cevap vermek için mesleki eğitim veren kurumlarda yiyecek içecek hizmetlerine son yıllarda gerekli önem verilmektedir. Sektörde çalışan personellerin gerekli bilgi ve beceriye sahip olmaları artık son derece önemlidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.06.2020 - Güncelleme: 16.06.2020 15:35 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 0  kişi beğendi